Eroul finalei Cupei Mondiale nu a fost Iniesta, nici măcar Xavi sau Casillas. După meciul de duminică s-a vorbit cel mai mult despre arbitrul englez Howard Webb.
Țineți minte imaginea cu germanul Ballack alergând congestionat și urlând în spatele arbitrului Ovrebo la semifinala Ligii Campionilor dintre Chelsea și Barcelona din 2009? Olandezul Robben a experimentat aceleași trăiri la finala Cupei Mondiale. Agățat din spate de Puyol în minutul 83, din postura de ultim apărător, mijlocașul olandez a cerut fault și eliminare, dar nu a primit nimic. A rămas doar cu sprintul din spatele lui Webb. Aceasta a fost doar una dintre fazele controversate ce i s-au imputat lui Webb. Britanicul nu a vrut să rupă echilibrul finalei, iar de aici au rezultat multe decizii contestate, de-o parte și de cealaltă. Olandezii l-au acuzat dur, președintele FIFA, Sepp Blatter, i-a luat apărarea. Nu puțini au fost însă aceia care au zâmbit ironic, știindu-se prietenia dintre bossul fotbalului spaniol, Angel Maria Villar, și șefii fotbalului mondial.
Greșelile lui Howard Webb
1.Trebuia să-l elimine pe De Jong (min. 28) la atacul brutal asupra lui Xabi Alonso.
2.Trebuia să-l elimine pe Van Bommel pentru falturi dure repetate.
3.Trebuia să-l elimine pe Puyol (min. 83) pentru fault la Robben, scăpat singur.
4.Nu trebuia să-i acorde primul „galben” lui Heitinga în urma simulării lui Iniesta.
5.Două erori înaintea golului Spaniei: olandezii au avut lovitură liberă executată de Sneijder direct spre poartă. Deși mingea a fost deviată atât de zid, cât și de Casillas, Webb a dispus reluarea jocului de la colțul careului. Imediat, olandezul Elia a fost faultat de doi spanioli, dar Webb s-a făcut că nu vede nimic.
14 cartonașe galbene a acordat Howard Webb (foto, în dreapta) în finala CM, două cumulate într-un „roșu”, ceea ce reprezintă un record pentru finalele de Cupă Mondială
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER